Citroen cupcakes met frambozen

De eerste keer dat ik deze cupcakes maakte, was ik bang dat ze best zuur waren door de citroenrasp.

Met de frambozen erbij blijken deze cupcakes verrassend lekker!

En tijdens het maken van het beslag gebeurt er ook iets verrassends.

Het beslag ziet er anders uit, het blijft heel dun.

De cupcakes zijn daardoor heerlijk smeuïg.

De frambozen voor dit recept pluk ik uit een frambozenstruik in onze tuin.

Een frambozenstruik groeit SUPER snel, dus ik kan van alle frambozen die eraan groeien wel 100 cupcakes maken.

Download hier het recept.

Amsterdamse Koggetjes

Een SUPER lekker koekje ontdekte ik toen ik van alle grote steden in Nederland iets wilde bakken. Voor Amsterdam koos ik Amsterdamse koggetjes. Weet je wat een koggetje betekent? Het is de naam van een breed schip waarmee heel vroeger spullen werden vervoerd. Met een kogge roeide of zeilden kooplieden over de Amstel naar Amsterdam.

Ik ben voorzichtig tijdens het maken van de Amsterdamse koggetjes: de suiker wordt HEEL heet en het deeg is HEEL dun. Wanneer de koekjes klaar zijn, zijn ze gelukkig HEEL lekker!

Download hier het recept.