Hartverwarmende reacties

Medisch pedagogisch zorgverlener van het Prinses Máxima Centrum 

Het is een ontroerend verhaal met veel metaforen en beelden die aan kunnen sluiten bij kinderen en hun fantasie kunnen stimuleren. Wat opvalt is de positieve inslag van de tekst, de hoop en momenten van geluk ondanks de spannende reis. Er wordt benoemd dat dingen die onbekend en anders zijn spannend kunnen zijn en dat die gevoelens er mogen zijn. Leuk een reis vol met onzekerheden en onbekende dier als metafoor te gebruiken om het ziekte proces en de behandeling te duiden. De vragen kunnen zeker leiden tot gesprekken met kinderen en nodigen uit om na te denken over hun eigen situatie. Ook hier weer de positieve benadering. Illustraties zijn liefdevol en aansprekend. Mooi gedaan, Maas boft maar! 

Moeder van een zoon die als kind ernstig ziek was 

Wat moet dat voor Maas en zijn familie belangrijk geweest zijn: de aandacht en de inbreng van Agnita. Had ieder ernstig ziek kind maar een Agnita. Toen mijn zoon op de afdeling ongeneeslijk zieke kinderen lag zette ik hem als het niet regende in een rolstoel en reed ik hem naar het museum van speeldoos en pierement. Bij ontslag uit het ziekenhuis bleek zijn zoon een wonderkind. Waar haalde hij het geloof in zichzelf vandaan? Wat Agnita doet is hetzelfde, maar dan voor alle ernstig zieke kinderen. Nu is Maas haar kind niet. Dat maakt een verschil. Haar blik is ruimer. Wat ze doet met haar boek maakt voor Maas en andere kinderen een groot verschil.

Moeder van een zoon van 8 jaar en een dochter van 9 jaar

Wat is het boek mooi geworden. Zo lief, integer, indringend en toch zo licht. De wind die de haren weg blaast, een brok in mijn keel. De tekst op de achterzijde van het boek prachtig verwoord. Zo veel zeggend met weinig woorden. De formule met de vragen die uitnodigen tot een echt gesprek. Prachtig.

Leerkracht van combinatiegroep 6/7

Wat een prachtig initiatief! Het boek bevat mooie, kleurrijke platen en korte verhalen. De vraag aan het eind van zo'n verhaal kan in de klas goed met elkaar besproken worden. Dit leidt regelmatig tot verrassende antwoorden. Sommige vragen nodigen uit voor een serieus gesprek over gevoelens en verdriet. Andere vragen nodigen juist weer uit om te fantaseren over de meest gekke dingen. De afwisseling tussen de verschillende vragen is zeker fijn! Ik hoop dat dit boek bijdraagt aan onderzoek en daarmee extra kansen voor zieke kinderen zoals Maas.

Kinder psycholoog en cognitief gedragstherapeut

Wat een prachtig boek. Met zo veel lagen in het verhaal en heel mooi vormgegeven. Beladen onderwerpen symbolisch vertaald en tot in de kleinste details zorgvuldig en vol fantasie uitgewerkt. Het boek geeft mogelijkheden en biedt hoop. Wat mij betreft ook heel goed bruikbaar als therapeutisch materiaal.

Huisarts, mede-eigenaar van meerdere praktijken

Wat een gaaf boek is dit geworden! Mooie verhalen met leuke overdenkingen voor kind en ouders. Ook een geweldig doel: Prinses Maxima Centrum. En natuurlijk een hart onder de riem voor Maas. Ik heb boeken besteld voor in de praktijken. Veel succes met de verkoop. Ik beveel het boek aan iedereen aan!